"2. Visa något obeskrivligt som du fascineras av."

Dressyr.
Allt inom ridningen behöver dressyr i grunden. Dressyr finns i olika nivåer. Elit nivån är mycket fascinerande!
Dressyr kan lätt bli ett sånt ämne som många skippar lite lätt pgd av att det är så jobbigt både fysiskt och psykisk. Personer som inte rider själv har väldigt svårt att se allt det fina med hästar. En häst är ens bästavän förevigt och dom ställer alltid upp! Man har otroligt kul med dom och efter varje sommar är det dom man har skapat mest minnen med. Det låter säkert skit löjligt när man pratar om en häst som ens bästavän men om jag ska vara seriös så är det så. För er som inte riktigt vet vad dressyr är så skriver jag det nu. 

D
ressyr är en ridsport med det huvudsakliga syftet att göra hästen användbar och angenäm att rida och att främja samspelet mellan ryttare och häst. Dressyr skapar starka band mellan ryttare och häst som gör det enklare att både rida och tävla sin häst på de sätt man vill. När man rider dressyr rider man på en dressyrbana. Dressyrbanan har uppsatta bokstäver runt sig så att man har något att följa när man rider de olika ridvägarna. Vid tävling i dressyr är målet att hästen ska visa fria och spänstiga gångarter och ekipaget ska vara såpass samspelt att inga hjälper skall synas, utan det skall verka som om ekipaget dansar fram tillsammans.
(tog den enkla versionen så att alla förstår på ett ungefär.)

Här kommer lite bilder på mycket duktiga hästar/ryttare inom Dressyr. Försök verkligen att se hästens rörelser på bilden och dens form på musklerna även om du inte är så intresserad. Att kunna lära en häst dressyr på denna nivån är otroligt! Att se något sånt här "live" är obeskrivligt. Kolla på bilderna riktigt noga, och om du blir en aning imponerad kan du söka på youtube så lär bli ännu mer imponerad.










fint va?
hoppas ni förstod något av det jag skrev.
Pussss //




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0